Návrh ložnice od interiérového designéra


Plánujete pořídit si novou ložnici a chcete se zbavit starého nábytku, který vám již nevyhovuje po estetické i praktické stránce? Nebo se vám dokonce stará ložnice rozpadá pod rukama, neboť jde o dřevotřískové desky, které již něco pamatují, a nábytek je již rozviklaný a hrozí, že se pod vámi složí? Pokud máte v ložnici i starou postel, rozvrzanou a chatrnou, na které se chcete milovat, ale obáváte se, že se pod vámi rozloží, tak raději postel demontujte, milujte se pouze na zdravotních matracích na zemi, které nevržou, a objednejte si službu interiérového designéra z Prahy.

dívka v posteli

Bytoví designéři mají na starosti rekonstrukce bytových prostor, co se týče jejich vybavení, a ložnice jsou také součástí jejich práce. Můžete je požádat o komplexní řešení, můžete se s nimi dohodnout, že vám vytvoří ložnici podle vašich představ a zobrazí vám několik návrhů, z nichž si vyberete ten, který vám nejvíce vyhovuje. Práce s bytovými designéry probíhá formou konzultace, to znamená že společně probíráte, co je vhodné, co není, může vás oslovit řešení s vestavěnou skříní nebo zcela bez nábytku, kdy je vestavba například v předsíni. Někdo preferuje ložnici zcela vyprázdněnou, pouze s postelí a nočními stolky, někomu vyhovuje mít skříně přímo u nosu kvůli pohodlnému oblékání.

postel v ložnici

Designéři vám mohou navrhnout vhodnou malbu stěn, svítidla, stínící techniku, bytové doplňky a výzdobu, podlahovou krytinu či rozmístění nábytku tak, abyste se uvnitř cítili dobře. Pamatujte na to, že designéři jsou také svým způsobem umělci, a že dovedou někdy vysloveně čarovat s rozmístěním nábytku po obytném prostoru. Mohou je napadat myšlenky, s nimiž překvapí celou vaši rodinu a mohou vám vnuknout něco, na co byste sami nepřišli, ale co vás příjemně překvapí. Designéři umí pracovat s tvary, barvami, vzory a hlavně s 3D prostorem.